Ser etter tysk sjokoladeis

Av | januar 14, 2022

Jeg har alltid elsket tysk sjokoladekake, ikke for selve kaken, men heller for det fantastiske fyllet! Jeg var i stand til å spise en bolle med fyllet uten problemer! For noen år siden «oppdaget» jeg Haagen Dazs tyske sjokoladeis og prøvde den. Det var unødvendig å si deilig. Min nytelse var imidlertid kortvarig fordi det bare var en sesongbasert duft. I løpet av de neste årene har jeg trofast gjennomgått Haagen Dazs-utstillingen i HVER dagligvarebutikk jeg besøkte, men forgjeves. Jeg har bare møtt det én gang før – knapt nok til å mette ganen min! Da jeg besøkte Smiths nabolag for noen måneder siden, fant jeg en tysk sjokoladeis under supermarkedets «Private Selection»-etikett. Jeg kjøpte den og kunne ikke vente med å komme hjem for å smake på den. Spenningen min var dessverre kortvarig; duften forble altfor dårlig til forventningene mine. Jeg skjønte endelig at den eneste måten jeg kom til å få noen tilfredsstillelse for islysten min, var hvis jeg lagde den selv.

Å lage denne spesielle isen innebærer en to-trinns prosess: å lage det tyske sjokoladefyllet og tilberede sjokoladeisen. Jeg gikk umiddelbart på jakt etter oppskrifter. Jeg lager tysk sjokoladefyll på kjøkkenet mitt på jobben, men jeg trenger ikke tjue kilo av det! Jeg måtte få en oppskrift med betydelig mindre utbytte. Jeg besøkte flere nettsteder og fant lignende oppskrifter. Siden jeg visste hvilke ingredienser oppskriften skulle inneholde, valgte jeg en fra Allrecipes.com som passer mine kriterier. For iskremseksjonen redigerte jeg en oppskrift jeg valgte fra Mable og Gar Hoffmans bok fra 1981, «Ice Cream.» Jeg erstattet et mindre volum Half and Half med vanlig helmelk for å få en rikere iskrem. Sluttresultatet ble deilig og en passende erstatning for Haagen Dazs-versjonen jeg så lenge etter. Selv om isen er enkel å lage og krever noen flere trinn, er den etter min mening verdt det.

Som en sidebemerkning, når jeg prøver denne oppskriften i fremtiden, vil jeg kun koke det tyske sjokoladefyllet til ca 170 grader. Jeg ville også vurdert å bruke en deigpose og spraye den inn i den ferdige isen jeg nettopp tok ut av maskinen. Denne prosedyren kan gi meg mer et klebrig fyll å bite i i stedet for et fastere stykke.

Tysk sjokoladefyll

1 kopp sukker

1 kopp inndampet melk

1/2 kopp smør, kuttet i biter

3 eggeplommer

1 kopp flak kokosnøtt

1 kopp finhakkede pekannøtter

1 ts vaniljeekstrakt

Bland sukker, fordampet melk og eggeplommer i den øvre delen av en dobbel kjele eller i en stor metallbolle. Tilsett smørbitene. Kok over kokende vann, rør av og til, til blandingen tykner og når 180 grader på et termometer. Ta av vannet og rør inn kokos, pekannøtter og vanilje. Avkjøl til romtemperatur, legg deretter i en mindre bolle eller plastbeholder og dekk til ved å legge matfilm direkte på overflaten av fyllet. Avkjøl over natten. Kle en stekeplate med vokspapir eller bakepapir og spray eller hell fyllet i teskjestore hauger på skinnet. Frys i minst to timer.

En viktig merknad – Når du tilbereder tysk sjokoladefyll, enten det er hjemme eller på jobb, foretrekker jeg å koke det over en dobbel kjele i stedet for i en gryte rett over varmen. Det lar meg gjøre andre ting mens farsen koker, i tillegg til å bare stå over og røre. Det reduserer også risikoen for overkoking og eggerøring. Mens fyllet koker gjør jeg klar isbunnen.

Sjokolade is

1-1 / 3 kopper sukker

1 ss maisstivelse

1/4 ts salt

1 kopp helmelk

2 kopper halv og halv

2 egg, pisket

3 oss. halvsøt sjokolade, finhakket (jeg brukte Trader Joe’s 70% sjokoladeplate – husk, sjokolade av bedre kvalitet gir en bedre smak av iskrem)

4 oss. fordampet melk (hvis du kjøper en boks på 12 gram, bruker du 8 gram i fyllingsoppskriften og resten i denne oppskriften)

1 kopp kremfløte

1 ts vaniljeekstrakt

Bland sukker, maisenna og salt i en middels kjele. Rør inn melken og halvparten. Kok på middels varme under konstant omrøring til blandingen begynner å småkoke. Legg de sammenpiskede eggene i en liten bolle. Rør omtrent halvparten av den varme melkeblandingen inn i eggene og hell den deretter tilbake i den resterende varme melkeblandingen i kasserollen. Kok over lav varme under konstant omrøring til blandingen er litt tykkere, ca. 2 minutter. Ta av varmen og tilsett den hakkede sjokoladen umiddelbart. Rør til sjokoladen er helt smeltet. Sikt blandingen gjennom en fin sil. Rør inn fordampet melk, kremfløte og vanilje. Avkjøl til romtemperatur og deretter avkjøl til kaldt (du kan teknisk sett bruke blandingen etter at den har nådd romtemperatur, men det vil ta lengre tid å fryse). Hell blandingen i iskrembeholderen og frys i henhold til produsentens anvisninger.

Mens blandingen fryser, sett en stor metallbolle i fryseren. Løsne det tyske sjokoladefyllet fra vokspapiret. Når isen er klar, øser du den ut i bollen du oppbevarte i fryseren og rører inn de tyske sjokoladefyllbitene. Hell over i en beholder og la isen stivne. Nyt det!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.