Mager malt kalkun – grønnsakssuppe med italienske urter og orzo: et saktekokermåltid

Av | juli 2, 2022

Når jeg triller vogna forbi kjøttavdelingen ser jeg ofte malt kalkun. Magasiner og kokebøker inneholder mange oppskrifter på malt kylling, men få for malt kalkun. «Kanskje jeg skulle prøve det», tenkte jeg for meg selv, og slengte en pakke ned i vogna mi.

Da jeg kom hjem frøs jeg ned kjøttet. Uker senere la jeg merke til at pakken hadde frost på toppen. Jeg bestemte meg for å bruke kjøttet før det utviklet frysebrann. Hva kunne jeg lage? Selv om jeg hadde en oppskrift på orientalske kjøttboller og en uvanlig oppskrift på kjøttkaker, fikk jeg ikke lyst til å lage dem. Det var 20 grader ute, vinden bite, og jeg fikk lyst på suppe. Dagens innsats ville være et kulinarisk eksperiment.

Noen timer senere spiste jeg smakfull, sunn suppe. Jeg fant næringsdata for malt kalkun på nettstedet til Jennie-O. Kjøttet er fullpakket med proteiner, inneholder vitamin A, jern og kalsium. Fettinnholdet per porsjon er 8,0 gram og kolesterolet er 80 milligram – mindre enn 96 milligram per porsjon i malt kylling.

Jeg tror dette er et praktisk, tilpasningsdyktig produkt. Kvernet kjøtt krever ingen skjæring eller hakking og tilfører kjøttkraft med smak. Du trenger ikke å følge denne oppskriften nøyaktig og kan legge til grønne bønner, mais eller spinat i suppen din. Bare pass på å bruke flere farger av grønnsaker. Jeg deler gjerne denne oppskriften med dere.

INGREDIENSER

1,2 pund pakke magert kalkun

10 3/4-unse boks krem ​​av kyllingsuppe

4 suppebokser vann

1 kyllingbuljong eller 1 pakke saltfri kyllingbuljong

1 ribbeselleri, hakket

6 unser (en halv pose) med forhåndsvaskede små gulrøtter

1 kopp frosne erter

1 liten zucchini, hakket

1 stor Roma tomat, hakket

1 fedd hvitløk, finhakket (mer hvis du elsker hvitløk)

1 ts italiensk urteblanding

1 ts salt (kan utelates)

1/3 kopp orzo (risformet pasta)

METODE

Dekk bunnen av pannen med bakespray. Smuldre kalkun i pannen og stek på middels varme til den er ugjennomsiktig. Lin saktekokeren med kokepose. Overfør kalkunen til saktekokeren og tilsett alle de resterende ingrediensene, med unntak av orzoen. Dekk til, sett på lavt og kok suppen i tre timer. Tilsett orzo i suppen og bland med gummispatel. Vri innstillingen til høy, dekk til og kok suppen en time til. Server umiddelbart med salte kjeks eller harde rundstykker. Gir 6-8 porsjoner.

Copyright 2014 av Harriet Hodgson

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.