Finnes sjokoladebasilikum virkelig?

Av | januar 2, 2022

Dette er et ekte mysterium!

Jeg har samlet på basilikum i litt over 2 år og har over 60 forskjellige varianter i min egen personlige samling. Jeg ble forelsket i å dyrke, pleie og lage mat med fersk basilikum. Jeg elsker også sjokolade, så da jeg hørte at det var en Sjokolade basilikum, jeg måtte bare ha den i samlingen min. Det skal være enkelt … bare gå i en barnehage og kjøpe. Ikke! Ingen frø er tilgjengelige på nettet heller.

Så jeg startet søket. Jeg begynte å forske på basilikum. Først trodde jeg at det bare var 100 forskjellige varianter av basilikum, men nå vet jeg at det er over 1000! Vitenskapelig er det ikke mer enn 1000, men nå gir produsentene nytt navn til basilikumen, og de forskjellige landene tar over eierskapet til basilikumen, du kan se hvor 100 blir til mer enn 1000.

Hver basilikumurt har sitt eget unike utseende, aroma og smak. Du kan dyrke basilikumplanter i hagen din som en følgesvenn for tomatplanter. Det sies at basilikum vil forbedre tomatsmaken, (det er fornuftig, du bruker basilikum i hjemmelagde pastasauser) og den vil holde seg unna skadedyrene som vil drepe tomatplanten din. Du kan bruke basilikum som landskapsplante. Basilikum har vakre delikate blomster, alt fra små hvite blomster til lilla blomster. Basilikumplanter kommer også i en rekke forskjellige stiler, noen med store grønne skinnende blader, andre med bølgete lilla blader. De nydelige basilikumplantene kommer også i forskjellige høyder og fasonger.

Kan du tenke deg å lage mat med sjokoladebasilikum, bare legge til et snev av sjokoladesmak, uten de syndige kaloriene? Kan du tenke deg å gå ved siden av en hel rad med sjokoladebasilikum plantet i stedet for en blomsterhage og lukte en svak duft av sjokolade? Eller kan du tenke deg å suge i et boblebad med flytende sjokoladebasilikum og slappe av til den beroligende aromaen av sjokolade? Jeg må bare finne den!

Internett er der du kan finne ut nesten all informasjon. Så sikkert jeg burde kunne få informasjon om sjokoladebasilikum.

Jeg var nesten overbevist om at det er en myte at det finnes sjokoladebasilikum. Siden basilikum er medlem av myntefamilien, har jeg kommet til den konklusjon at folk har forvekslet sjokolademynte med sjokoladebasilikum. Jeg kunne forstå det siden jeg også er kjent med Chocolate Mint.

Men så bladde jeg gjennom en artikkel skrevet i en stor nasjonal avis der en dame dyrker sjokoladebasilikum! Jeg prøvde å kontakte damen, men uten hell. Jeg har allerede sendt e-post til flere personer til meg på bloggen min og fortalt dem at de har hørt det så og så fortalt dem hvor de kan få tak i denne basilikumen, og de ga meg til og med kildene til hvor de kan kjøpes. Da jeg ringte var alle ute, men trodde de hadde noen i fjor. Det er så mange observasjoner av sjokoladebasilikum, men det er ingen bilder av den, og jeg lurer på om det er noen ekte planter.

Så finnes det virkelig en sjokoladebasilikumurt? Reisen min fortsetter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.