Deilig pølsesmørbrød og grønnsakssuppe med pasta: et raskt måltid

Av | november 23, 2021

Da jeg vokste opp, spiste vi mye suppe, sannsynligvis fordi det er et økonomisk måltid og mettende. Moren min lagde blåskjellsuppe, grønnsakssuppe, kyllingnudelsuppe, bare for å nevne noen. All suppen hennes er laget fra bunnen av og er arbeidskrevende. Men takket være nye produkter kan suppe være et raskt måltid.

Jeg har for eksempel alltid en kartong usaltet kyllingbuljong på hylla. Jeg bruker den til sauser, supper og gryteretter. Usaltet biffekstrakt kommer også godt med, selv om jeg ikke bruker det så mye som kyllingbuljong. Dagligvarebutikker har også usaltede buljongterninger og jeg har dem alltid for hånden. Vi spiser ikke mye hermetisk suppe, men jeg har alltid sopp og selleri i spiskammeret.

Nylig kjøpte jeg en pakke med redusert fett, reduserte saltede pølsesmørbrød, og vi spiste det til lunsj. Min mann likte ikke smaken. «Det har knapt noen smak,» sa han. «Hvilket merke er de?» Han hadde rett. Pølserullene hadde lite smak og var et annet merke, en jeg vanligvis ikke kjøper.

Fett gir smak til maten. Hvis produsenten reduserer fettinnholdet, kan urter og krydder tilsettes for smak. Noen av disse produktene, som variasjonen av kyllingpølseruller, er veldig gode. Men jeg hadde fortsatt resten av rullepølse og lurte på hva jeg kunne gjøre med den.

Fordi jeg er en nøysom person, bestemte jeg meg for å bruke den i suppe. Det var en god avgjørelse. Suppen var velsmakende og mannen min likte den. For å unngå at pastaen ble overkokt, kokte jeg den på forhånd og tilsatte den i suppen i siste liten. Kokt ris kan erstattes med pasta. Fanget over middag? Lag suppe i kveld!

INGREDIENSER

1 ss olivenolje

1 middels gul løk, hakket

1 boks (10 1/2 unser) sellerisuppe (jeg (brukte typen redusert fett og salt.)

1 kartong (32 unser) usaltet kyllingbuljong

1 pund pakke rullepølse (ditt valg)

1 kopp frossen mais

1 kopp frosne erter

1/4 ts hvitløkssalt

1/4 ts spisskummen (eller 1/2 hvis du vil ha mer røykfylt)

1 kopp forkokt liten pasta (rør, skjell, makaroni)

METODE

1. Hell olivenolje i suppegryte. Tilsett løk og stek på middels varme til den er mør.

Rør inn sellerisuppe og kyllingkraft.

3. Skjær rullepølse i tynne skiver og legg i suppen.

4. Tilsett alle de resterende ingrediensene. Dekk til og la det småkoke på laveste varme i 1 time, eller overfør til prangende komfyr, sett på lavt og la det småkoke i 6-8 timer.

5. Åpne suppen og tilsett kokt pasta. Varm opp i ytterligere 10 minutter.

Server med kjeks, pinner eller knasende brød. Serverer ca 8 porsjoner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.