Artisjokksuppe med små gulrøtter, sitron og Tubettini

Av | januar 12, 2022

Jeg elsker artisjokker så mye at jeg var i stand til å annonsere for California Artichoke Board. Denne uken hadde jeg julelunsj for ni venner. Hva ville jeg gjort? Artisjokker var øverst på listen min. Jeg bestemte meg for å servere artisjokksuppe, en hakket salat med valnøttparmesan-toast og bringebærbagateller til dessert.

Fordi jeg ikke fant den «riktige» oppskriften på internett, laget jeg min egen ved å bruke frosne artisjokker, petite gulrøtter, fersk sitronsaft og bitteliten tubepasta. Artisjokksuppe var en hit og vennene mine spurte om oppskriften. «Det er ingen,» sa jeg. «Jeg har laget oppskriften.»

«Du har god hukommelse», svarte en. «Tenk på hva du gjorde, skriv ned oppskriften og send den til oss.» Jeg har. Du kan legge til flere gulrøtter og hakkede båter, hvis du vil, eller mindre pasta. Jeg kokte pastaen en dag i forveien for å spare tid på lunsj, men du kan koke den i kraften. Jeg anbefaler ikke hermetiske artisjokker fordi de har mindre smak.

I følge nettstedet Agriculture Marketing Resource Center brakte franske immigranter artisjokker til USA på 1800-tallet og dyrket dem i Louisiana. Artisjokker er faktisk blomster og bare midten av knoppene kan spises.

California er hovedprodusenten av artisjokker og Green Globe-varianten er den mest populære. Castroville, CA har en artisjokkfestival i mai. Artisjokker trives i kjølig kystklima, ifølge festivalens nettside, men minusgrader kan drepe planter. Artisjokker plantes om høsten, høstes om våren og avkjøles umiddelbart.

Sitron og artisjokker er en match made in heaven, så jeg tilsatte fersk juice i suppen min. Oppskriften serverer minst 12 og kan fryses. Jeg burde nok fått store penger for artisjokksuppe med små gulrøtter, sitron og tubettini, men du kan ha det gratis. Tross alt er dette sesongen for å gi.

INGREDIENSER

2 32-unse kartonger med naturlig kyllingkraft

2 ss natriumfri kyllingsuppebase ELLER natriumfri buljong i pakker

2 kopper vann

1 pund frosne artisjokker (to 8-unse poser)

2 kopper små gulrøtter, i skiver

3/4 kopp hakket italiensk flatbladpersille

saft av 1 1/2 store sitroner

McCormick Saltfri sitron- og peppersmak etter smak

3 kopper kokt tubettina pasta (små rør)

ca 4 ss wondramel

METODE

Kok pasta en dag i forveien. Dekk til med en spiseskje olivenolje for å unngå at den klumper seg og avkjøles.

Tin artisjokker i mikrobølgeovn. Skjær store artisjokker i to. Bland kyllingkraft, suppebunn, vann, artisjokker, gulrøtter, persille, sitronsaft og krydder i en stor suppekjele. Kok opp og la det småkoke til gulrøttene er møre. Tilsett kokt pasta.

Pisk vann inn i Wondra-melet til det er konsistensen som tykk krem. Drypp melblandingen inn i suppen og kok til den tykner. Server i varme boller med kjeks, hvitløksbrød eller valnøttparmesan-toast. Serverer 12 porsjoner.

Copyright 2006 av Harriet Hodgson

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.